12 Aralık 2017 Salı

Amerika da elektrik prizleri

Amerika da elektrik prizleri

Ancak bazı ürünlerde alt kısımdaki yuvarlak girişli priz ucu bulunmaz. Nerdeyse tüm elektronik marketlerde bu aparata ulaşabilirsiniz. A tipi fiş ve prizler , Kuzey ve Orta Amerika ile Japonya’ da kullanılır.


Resmi adı ile NEMA 1-15’dir. Bu sistemde topraklama hattı bulunmaz. Buzdolablarının üzerinde de geliyor değişik prizler , aparatla değiştiriliyor en yakın elektronikçiye uğra. Seyahate çıkarken elektronik cihazlarımız yanımızdan eksik olmuyor.


Tam da Instagram’a fotoğraf koyacakken pilin bitmek üzere olduğunu fark etmek ise kabus gibi. Avrupa’ da prizler genellikle C tipidir, ABD’de ise genelde A tipi prizler vardır. Ama Asya’ da priz türleri ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Fiş, priz , şalter, kablo gibi sistem elemanlarım her ülke kendi standardına göre dizayn ettiğinden farklı elektrik karakteristiğine sahip ülkelerin cihazları diğerlerinde ya kullanılamaz, ya istenilen verim alınamaz, ya da cihaza zarar verilir. Malum surada Amerikaya gitmemize - ay kaldi.


Fişlerin ucu da farklıdır. Amerika ’ da evlerde kullanılan elektrik akımı 1Volttur. Dolayısıyla eğer dönüştürücünüz veya adaptorunuz yoksa Türkiye’den yanınızda götüreceğiniz hiçbir elektronik eşyanızı orada kullanamazsınız. V elektrik kullanilmakta.


Priz çevirici mı bakmıştınız? Kullanma klavuzunuda da : Power: 120V AC, Hz Maximum Rated Power: 250W olarak yazılmış. Kimisi priz çevirici kullanıyor, kimisi PSkablosunu kullanıyor.


Amerika da elektrik prizleri

Ben de bir elektronik dükkanın liraya teyp kablosu aldım, sorunsuz kullanıyorum. Dönüştürücü daha yüksek voltaj için mi şarttır. Pek merak ettim, cevaplar için peşinen teşekkürler.


Elektrik hatlarının da hemen hemen tamamı yer üstündedir. Telefon için asla ayrı direk dikildiğini hiç görmedik. Evlerin elektrik prizleri en azından çiftlidir. Bazılarında ise üçlü veya dörtlü priz görmeniz mümkündür. Uluslararası Seyahat Adaptörü Rehberi 0. Lviv şehrine tatil için gitmeyi düşünenlerin dert etmemesi gereken bir diğer konu da priz ve elektrik konularıdır.


Yurt dışına çıkacak olan arkadaşların en mağdur olduğu konulardan bir tanesi şu elektrik prizi olayı. Zira her gittiğiniz ülkede, bizdeki gibi safi tane yuvarlak delik yok. ETIKETLER: almanya elektrik prizi , amerika elektrik prizi , avustralya elektrik prizi. Sanırım iPad 1’den kalan bir ABD fişi buldum evde. Duruma göre yine buraya yazacağım.


Malumunuz üzere internetsiz yapamayız. Benzer ürünlerde yaşadığım en büyük problem yurtdışından temin ettiğim cihazın priz ucunun dönüştürücüye takarken birbiriyle temasının sağlıklı olmamasıdır. Sanki aniden kısa devre yapacak gibi bir hissiyat oluşturur.


Bilirsiniz elektrik şakaya gelmiyor. Aşağıda ki resimlerde iki adet dünya haritası ve bunlardan biri elektrik fiş ve prizin hangi ülkelerde ne tipte olduğunu gösteriyor, diğer dünya haritası ise hangi ülkelerde kaç volt gerilim ve frekans değerlerini gösteriyor. Bunlar son derece önemli, çünkü siz yurt dışına gittiğinizde 2volt Hz cihazınızı 110. Gerisi telefonun keyfini çıkarmak. Teslimatın yapıldığı tarihten itibaren ay içerisinde ayıplı mallarda değişim, iade ya da onarım taleplerinizi bize iletebilirsiniz.


PRİZ GİRİŞLERİNİN FARKLI OLMASI. Bu tip çeviriciler içinde elektronik devre bulundurmaz ve 22o Volt’u 1Volt’a çevirmez. Tek-İş 250W Amerikan Adaptör Fişi. BU ÜRÜN HAKKINDA AÇIKLAMA YA DA TEKNİK BİLGİ BULUNMAMAKTADIR.


Amerika da elektrik prizleri

Ayrıca Voltaj yükseltme adaptörü takmalısınız. XLink teknolojisinin faydalarını kullanmak, bakım maliyetlerini düşürür ve aynı zamanda tesislerdeki duruş sürelerini azaltır. Sevkiyat ya da daha More. Görüntüle: Şuna Göre Sırala: En iyi Eşleşme.


Hepimizin başının derdi olan USB şarj girişleri belki de yakında büyük bir değişikliğe gidebilir. Adaptör fişleri ya da yurtdışı dönüştürücü prizler elektriği dönüştürmez,. Bu gibi prizler Avrupa, Amerika ve Avustralya fişlerini kabul etmektedir. Sağdaki fotoğrafın altında görebilirsiniz. Ne yazık ki, bu problemi çözmek neredeyse imkansız.


Brezilya-Karayipler-Hawaii-Hindistan-Malezya-Maldivler-Güney Afrika-Sri Lanka-Tanzanya- Amerika -Koh samui-Phuket-Bali-Filipinler-Avusturalya-Meksika. Küba’ da elektrik 1volt olsa da kalınacak otellerde 2volt elektrik. Bir motor veya bir bilgisayar, aygıtın içinde kullanıla frekansa eşit frekanslı bir şebekeye bağlanmadıkça düzgün çalışamaz. Elektronik eşyalarınızı ve priz dönüştürücü almayı unutmayın. Belgelerinizi almayı sakın unutmayın!


Yanınıza belgelerinizi almayı sakın unutmayın. Net olara, son tüketiciye yönelik ürünleri sizler için incelemeye devam. En Ucuz Led Aydınlatma Ürünleri Burada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar