7 Aralık 2016 Çarşamba

L293d motor sürücü

L293d motor sürücü

V lojik sinyal ile çalışan bu kart, 4. V arası motor gerilimleri ile çalışabilmektedir. H-köprüsü motor sürücü entegresidir. V aralığında, kanal başına 600mA sürekli akım verebilir.


Yandaki resimde l293d kullanılarak yapılmış bir motor sürücü devresini görmektesiniz. Gelelim motoru sürme mantığına 2. DC motorlarda hız ve yön kontrolünün arkasında yatan teorileri gördük. Piyasada küçük ve orta güçte motor kontrolü için çeşitli tümleşik devreler (entegreler) mevcuttur. H-bridge yöntemiyle ileri geri yapılır.


Böylelikle yani PWM kontrolü ile motorun dönüş hızını ayarlayabiliriz. L239D motor sürücü entegresini inceleyeliResimde gördüğünüz gibi, pinler entegre üzerindeki ufak girintiden itibaren 4. Her motor çıkışından sürekli olarak 600mA akım verebilir. Kart üzerinde ayrıca servo motor çıkışı ve diğer anolog pin çıkışlarıda mevcuttur. Fakat yön kontrolü yapabilmemiz için bir motor sürücü entegresine ihtiyacımız var. Tek ya da çift motor sürmeyi , motor yön kontrolünü ve PWM sinyalleri ile.


L293d motor sürücü

TL (23) Prototip_Elektronik 100. Motorun ihtiyaç duyduğu akım, denetim kartının verebileceğinden fazla olduğundan, voltajı ve akımı artırmak için sürücü devreleri kullanılmalıdır, aksi takdirde mikrodenetleyicinin zarar görmesine ve kullanılamaz hale gelmesine neden olabilir. Motor drivers act as current amplifiers since they take a low-current control signal and provide a higher-current signal. This higher current signal is used to drive the motors.


DC motorda Volt güç kaynakları kullanabilirsiniz büyük motorlar sürücüsü kanal başına 600mA maksimum akım sağlayabilmektedir. Karmaşık projelerinizde kullanabileceğiniz H-Bridge çıkışı bulunan adet DC motor , adet servo çıkışı, adet step çıkışı bulunan arduino tabanlı motor sürücü shielddır. Volt ila Volt arasındaki motorları sürebilirsiniz. Kanal başı 600mA akım verebilmektedir.


Motor uygulaması yaptığınız bir çok devrede rahatlıkla kullanabilirsiniz. Merhaba mühendis arşivi sakinleri bugünkü anlatacağımız projemiz ışığa duyarlı perde olacak. Projemizi tam olarak perde aksesuarlarına bağlamadık ,bitirmedik sadece motorun ucunu perdeyi yukarı toplayacak aparat takılması. Arduino Nano Sensör Shield. Birçok robotik projede ve motor sürücü kartında sıklıkla tercih edilir.


Bu entegreler içerisinde toplam adet H köprüsü bulunur. Denetim Kartlarının yüksek voltaj ve akım gereksinimi elemanları ( motor ,röle) kontrol etmesi için Kullanılır Motorun ihtiyaç duyduğu akım denetim kartının verebileceğinden fazla olduğundan. DC Motorlar Step Motorlar Servo Motorlar AC Motorlar Lineer Motorlar Selenoid Bobin - Valf Titreşim Motorları Drone Motorları Encoderli Dc Motorlar. Diğer fiyatı ve özellikleri, Bilgisayar kategorisinde. Haberdar olmak ister misiniz ? Kart ile iki adet DC motor veya bir adet step motor sürülebilmektedir.


Her bir köprü üzerinden 6A akım akmasına imkan vermektedir. L298N - Motor Sürücü Entegre. Shift register sayesinde sadece pin ile motorlarımızı kontrol edebiliriz.


Bu yüzden devrelerde daha çok bu entegreyi tercih ediyoruz. L293d Motor Sürücü Shield. L2de adet H köprüsü bulunur. Tek başında kullanımı da kolaydır.


L293d motor sürücü

Endüstriyel veya hobi amaçlı , elektronik ve mekanik kaliteli ürün gruplarını sizlerle buluşturuyoruz. Yön kontrolü yapabilmemiz için bir motor sürücü entegresine ihtiyacımız var. Motor çıkışlarında bulunan ledler ile hangi motorun ne yönde çalıştığı görülebilir. If you want to get involve click one of these buttons!


Herbirinde iki adet motoru kontrol edebilecek H bridge bulunur. HC5shift register entegresi ile bit kontrol girişi ile sürücüyü sürebilme Lojik kontrol sinyallerinn voltaj seviyesi 4. Yukarıda görmüş olunan M, M, M, Mçıkışlarımız , adet çalıştırabileceğimiz DC motor çıkışlarıdır. Bunun yanında pinlerden kablo çekilerek daha fazla servo motor sürmesi sağlanabilir. Arkadaşlar bu entegreyi kullanan oldumu hiç.


Mesela tek motor kullanacağımız da hangi pinler boş kalıyor. Dc motor sürücü modülü dür. Sürücü üzerinde adet servo girişi bulunmakta.


Servoları sürmek için sürücünün kendi kütüphane. Motorun bağlantılar üzerinden bağlanan bir diyot bulunmaktadır. Diyot motordan ters akım ile oluşabilecek kısa devreye karşı korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar