23 Aralık 2016 Cuma

Dizel motor ısıtma bujisi

Dizel motor ısıtma bujisi

Motor ısındıktan sonra tekrarlamaz. Fakat dizel motorun soğukken ilk çalıştırılmasında, hem motor hem de emilen hava soğuk olduğundan, sıkıştırma sonunda hava-yakıt karışımı yeterince ısınamaz ve motor çalışmaz (ya da çok zor çalışır), bunu önlemek için dizel motorlarda kızdırma bujileri (glow plug) kullanılır. Bu sisteme ön ısıtma sistemi denir.


Değiştirme ve sökme aşamasında bu kaynama sebebiyle kırılır. Kızdırma ( ısıtma ) bujisi bozulursa ne olur? KIZDIRMA BUJİSİ NEDİR NE İŞE YARAR? Emilen hava silindirlerin içinde sıkıştırma yoluyla yakl.


C’lık bir sıcaklığa kadar ısıtılarak yakıt püskürtüldüğünde oluşan karışımın kendi kendine tutuşması sağlanır. Bunlardan birisi de ısıtma bujisi işaretidir. Bu yandıktan sonra kontağı çevirmek için bunun sönmesi beklenmelidir. Yani bu bujiler ilk patlamanın sorunsuz olması için tasarlanmışlardır.


Normal bujilerde ise het patlama anı için buji görev içindedir. Bir gün sonra sürüş esnasında yay şeklindeki dizel motor uyarisi olan sarı ışık yandı ve stop etti. Bu durumdan dolayı yanma odasına marş anında püskürtülen mazotun tutuşması için ısıtma bujisi konulmuştur. Isıtma bujileri motorun soğutma sıvısının sıcaklığına göre devreye girmektedir.


C lik bir sıcaklığa kadar ısıtılarak yakıt püskürtüldüğünde oluşan karışımın kendi kendine tutuşması sağlanır. Bir dizel motorun çalışması için mazotun püskürtülüyor olması, pistonların yeterince sıkıştırma (kompresyon) yapıyor olması şarttır. Hocam ısıtma buji ariza lambasi ve motor ikaz lambasi yaniyor ve bazen 5. Fiat Linea Türkiye Forumu. Garantisi Devam ettiği için yetkili servise götürdüm.


Aynı sorun bende de vardı. Turbo dizel araçlar içindir DCI. Duraterm,Bosch patentli kızdırma bujisi ,hızlı. Bu bakımdan kış aylarında ısıtma bujisi arızalanan bir aracın.


Volkswagen Passat Variant 2. Bujinin çalışması hava ve motor sıcaklığına bağlı olarak değişir motor yeterli sıcaklıkta ise saniye, havalar çok soğuk. Adet Wenzhou Zhuoshine International Trading Co. Dolayısı ile dizel motorlarda ilk çalışma esnasında yanma odasının ısıtılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bosch her araç modeli için doğru çözümü, uygun ısıtma elemanı çapıyla birlikte sunmaktadır. Kontak yarım açık konuma getirilir ekran lambaları yanar.


Isıtma Bujisi Arızası, Isıtma bujisi dizel arabalar için kullanılır. Soğuk motorda ısıtma bujileri motor çalıştıktan sonra bir süre daha yanma odasını ısıtmaya devam ederler. O yüzden ilk marşlarda sabırlı ve nazik davranmak lazım dizel motorlara. Ynt: Düz dizel ısıtma bujisi ! Soğuk havalarda sabahları uzun marşta çalışıyor. Bu bujilerin fiyatları ne kadar.


Birkaç japon yedek parçacıyı aradım. Mitsubishi 4mmotor için gerekiyor. Soğuk kış günlerinde aracın çalışmasına yardımcı olur. Araç daha önce de ısıtma bujisi değişimine uğramış olmalı. Bir önceki ya da daha önceki bakımında ısıtma bujileri komple değişmiş diyelim.


Bu sayede, motorun çalışmasından hemen sonra daha etkin bir yanma sağlanarak, motor gürültüsü azaltılır, rölanti kalitesi geliştirilir ve hidrokarbon emisyonları azaltılmış olur. Bosch marka birinci sınıf malzeme olup adet fiyatıdır. Kontak açıldığında kızdırma bujilerini devreye sokan marşa basılıp motor çalıştıktan birkaç saniye sonrada devreden çıkaran parça.


Geçen pazar şehir dışına çıkacaktım. Sabah kontağı yarım açtığımda MOTOR SİSTEM ARIZASI diye bir mesaj belirdi,ve sağındaki kırmızı lamba yandı. Focus da kontağı yarım açınca yanan ışıklardan yay şeklinde görülen ısıtma yani kızdırma bujisi göstergesidir,diye biliyorum.


Dizel motor ısıtma bujisi

Enjektör Tamir Takımları. Silecek Sistemleri Aerotwin (Muz) Silecekler. Bu parça genelde dizel araçlarda bulunmaktadır. Kontağı çevirdiğiniz anda yanan ışıklardan birisi de ısıtma (kızdırma) bujisi için yanmaktadır. Ford transit araçlarında ısıtma bujisi arızası kızdırma bujileri turbo ve enjektörler ile alakalı meydana geliyor, bilgisayar diagnostic yaparak arızayı çözümleyebilirsiniz.


Dediğin gibi kızdırma bujisinin ilk ve temel görevi dizel motorlarda motor soğukken ilk çalıştırmada devreye girmesidir ve ilerleyen teknoloji ile beraber ısıtma süreside 1~sn gibi farkedilmeyecek kadar kısa sürelere inmiştir. Orijinal General Motors (GM). Opel Astra J Filitre Bakım Seti 1. Dizel Motorlar BOSCH Marka Orjinal İçerik. Bilgisayara bağladılar ve kızdırma bujilerinin arıza verdiği söylediler.


Yapılması gereken işlem kızdırma ( ısıtma ) bujilerinin değişmesi gerektiğini söyledir. Size özel fırsatlar ve kampanyalardan ilk önce haberdar olmak için bültenimize kayıt olun. Dizel 1Beygir (BOSCH) 10TL 6TL 31.


HYUNDAI ATOS BUJI BOSCH ADET.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar