8 Mayıs 2019 Çarşamba

Trafo koruma elemanları

Ark boynuzlarının görevi iletkende veya trafo buşinglerinde kısa devre ya da ark atlaması meydana geldiğinde bu arkın, izolatöre zarar vermeden toprağa akmasını sağlamaktır. Yüksek gerilim şalt tesislerinde,. Bu arızlar kısa devre, istenilmeyen yüksek gerilimler vs. Arızalar sonucunda oluşabilecek tahribatları önlemek için yüksek ve orta gerilim tesislerinin korunması gereklidir.


Paratoner ise binaları, büyük işletmeleri, köprü, kule, minare, elektrik santralleri ve benzeri yapıları yıldırımdan korumak amacıyla kullanılır. Kapalı tip trafo merkezlerinde güç trafoları, bara elemanları , izolatörler, koruma düzenekler, kumanda elemanları (şalterler), topraklama düzeneği, modüler hücreler, AG panoları, OG panoları, trafo merkezi aydınlatma ve havalandırma sistemi, yangın söndürme düzeni sistemi gibi yapılar bulunmaktadır. Hassasiyette koruma sistemlerinde göz önünde bulundurulması gereken bir baska noktadır.


Fakat bu hassaslık özel hesaplarla belirlenen sınırları geçmemelidir. Burada bahsi geçen koruma elemanlarının bütün trafolarda bulunduğunu söyleyemeyiz. Bazı koruma elemanları trafo tipinden, bazıları kullanıcıların isteklerinden dolayı trafolarda bulunmaz. Bu ani aşırı gerilim darbeleri yıldırım veya iç aşırı gerilimler olabilir ve bu gerilimler mikrosaniye seviyesindedir.


Anormal durumlarda, yani izolasyon hatası meydana geldiğinde, fazdan giren akımın nötr iletkeninden dönüşünde bir fark oluşur. Bu sistem yapı itibari ile dört parçadan oluşur. Hermetik koruma röle MHPR, trafo üreticileri ve güç tedarikçileri ile birlikte geliştirildi. Ana görevi, hava geçirmez şekilde kapatılan transformatörlerdeki yağ seviyesini izlemektir. Açık tip izolatörlerle birlikte sismik sınırlandırıcı kullanılması veya sismik koruma özelliğine sahip kombine izolatörler kullanılması.


Kapak, kazanın üzerine vida ile vidalanır. Kapak üstündeki bütün bağlantı elemanları (buşing tutucu, vida, saplama,somun vs) ve yüksek gerilim (YG) buşinglerinin ark (şerare)boynuzları aşınmaya (korozyon) karşı ya paslanmayan veya özel kaplamalı çelik malzemeden yapılır. Motor koruma şalterleri motor güç devrelerine seri olarak bağlanmaktadır. Parafudur Yerine Montaj Ve Bağlantıları 10. Koruma Elemanları Ve Montajı 8. Topraklama Ve Yalıtkanlık Dirençleri 14.


Havai Hat İletkenleri Ve Hat. TRAfO şALT SAhASI VE DONANIMI. Bu modülde havai ve yeraltı hatları, trafo merkezleri ile kumanda elemanları , koruma sistemleri ve panolarda meydana gelebilecek arızaların tespitini yapıp arızayı giderebilmek için gerekli bilgi, beceri ve deneyimleri kazanacaksınız. Trafo Binalarına İzolatör Montajı 7. YG tesis bakımını yapmak ( trafo merkezleri, kumanda elemanları ve koruma sistemleri) 2. YG tesisi arıza onarımını yapmak yeterlikleri kazandırılacaktır.


Enerji iletim hatlarında ve trafo merkezlerinde oluşan arızaları haber vermek için kullanılan rölelere koruma röleleri denir. Rölelere arızaları sesli veya ışıklı devre elemanları aracılığıyla bildirir. Bir elektrik tesisatı aşırı akım koruma elemanları ile korunuyorsa, loop empedans.


Trafo koruma elemanları

SBSerisi mm Buton Elemanları ve Aksesuarları. Bu koruma elemanları şunlardır:. Tv, Telsiz, GSM, Radyo vericileri) anten direkleri, trafo tesisleri vs. Acil Müdahale Yağlı, kuru tip transformatörler, yüksek, alçak gerilim anahtarlama elemanları , sekonder koruma sistemleri, ana-tali dağıtım panoları, kompanzasyon sistemlerinin tüm elemanlarına yönelik 3gün saat acil müdahale etme hizmetidir.


Amacımız trafo koruma röleleri konusunda işletmeci ve teknik elemanları bilgilendirip trafoların güvenli çalışarak, zarar görmelerini engellemek. Aşağıdaki gibi yapılan bağlantı yıldız bağlantıdır ve idealde olması gereken nokta. OĞU MÜDAHALE SONUCU BİN TRAFO YANDI. TOC) elemanları , bitişik koruma bölgeleri ve artçı koruma gibi çalışma koordinasyonuna izin verir. TOC koruma fonksiyonları faz ve toprak akımlarını destekler.


Trafo koruma elemanları

Alternatör ve transformatör merkezlerinde uygulanan koruma düzenleri, koruyacakları alternatör, trafo , bara veya hattın kesicisine, mekaniksel veya elektriksel açma yaptıracak şekilde çalışırlar. Motor yol vericiler motor koruma elemanları ve güç kumanda elemanlarından oluşur. Bazıları da bildirim yapmadan ayarladıkları büyüklüklere göre devreleri açar. Sigortalı Yük Ayırıcıları.


Hücre giriş çıkış menhollerinin izole edilerek toza karşı koruma altına alınması gerekir. TUTUCU BOBİNLER, çalışma bobini, Rezidüel toprak koruma , aşırı akım koruma rölesi çalışma prensibi, mesafe koruma rölesi çalışma prensibi, koruma röleleri yapısı ve çeşitleri, oruma röleleri megep, diferansiyel koruma rölesi, koruma röleleri nedir, transformatör koruma röleleri, koruma röleleri ve uygulamaları. Trafonun iyi çalışabilmesi için gereken şartlar.


Santraller, şalt merkezleri, trafo postaları, yük dağıtım merkezleri ve benzeri yerlerde, ortaya çıkan arızaları haber veren önleyen veya zararsız duruma getiren çeşitli röleler ve bildirim sistemleri vardır. Alternatif gerilimi yükseltmek veya düşürmek için kullanılır. Primer (giriş) ile sekonder (çıkış) sargıları arasında galvanik izolasyon sağlar. Transformatör yerine trafo kelimesi de kullanılır.


Kumandalar, kumanda devre elemanları , koruma röleleri bağlantı, montaj şekilleri, devreler ve çeşitli plc örneklerinin bulunduğu faydalı bir kaynak Hazırlayan emeği geçen kişilere teşekkürler. SER Proje, uygulama alanı boru hatları, depolama tankları, üretim tesisleri, hareketli ve sabit deniz içi yapılar, gemiler vb. Yılda bir defa aşırı akım röleleri röle test cihazı ile test edilmelidir.


Trafo koruma elemanları

Test sonucunda yanlış ve eksik bağlantı varsa düzeltilmelidir. Tesisat elemanları da ömrü olduğu için belli bir. Direk tipi trafo merkezli tüketicilerde, ölçüm. Bu aksaklıklar cihazlar için uygun elektrik koruma elemanları (sigorta, KAK (Kaçak Akım Kotuma) vb. Elektronik Devre Elemanları.


Genel olarak yüksek gerilim hattının bağlandığı izolatör elemanına en büyük gerilim, ortadaki elemana en küçük gerilim ve topraklı uca bağlı olan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar