20 Ocak 2017 Cuma

Voltmetre devresi

Voltmetre devresi

Devre bu hali ile genel amaçlı bir tasanındır. Bu nedenle devreye voltmetre bağlamak devre elemanları arasındaki bağlantıları koparmayı gerektirmez. Devre şemasına göre adım adım projeni başarılı bir şekilde bakarak oluşturabilirsin.


Tek yapman gereken resmimizi iyi incelemen ve ona göre devreni kurmandır. Bu devremize göre 50V’a kadar ölçümleri problem olmadan ölçebileceksin. Voltmetre Yapımı Devre Şeması. LCD EKRANLI DC VOLTMETRE DEVRESİ Arduino analog uçları 0-5V arası okuyabildiğinden daha büyük gerilimleri ölçebilmek için 100k ve 10k dirençler ile gerilim bölücü yapıyoruz.


VM3DİJİTAL VOLTMETRE DEVRESİ. Plaket ölçüleri: x cm. V besleme uçlarına 5-12V arasında bir gerilim uygulayınız. V 100AMPER STOKTAN HEMEN TESLİM. Aynı Gün Kargo Ücretsiz - Aynı Gün Kargo.


Dolayısı ile bir devre elemanı üzerine düşen gerilimin ölçülebilmesi için, eleman uçlarına paralel olarak bir ölçü aleti bağlamak gerekir. Entes Elektronik staj, measurement ac with pic, pic ac voltmetre , pic ac voltmetre circuit, Pic ac voltmetre devresi , Pic ile 2volt ac voltmetre , pic ile vrms ölçme, pic interrupt, pic kesme, True RMS meter. Devrelerde voltaj gerilimini ölçmeye yarayan voltmetreler , ince teli ve çok spiralli yapısıyla iç direnci çok yüksek aygıtlardır. Bu açıdan, devreye paralel olarak bağlanmaları gerekir. Seri bağlanmaları durumunda aygıt direncinin yüksek olması ile devre direnci azalarak kısa devre oluşur ve cihazlar düzgün çalışamaz.


Bu sayede voltaj düşümüne neden olmadan voltajı ölçer. Tabi bu ibreli olanlar için. Mesela 2voltluk bir voltmetrenin direnci 120.


Voltmetre devresi

Bu değer ne kadar büyükse voltmetrenin hassasiyeti o derece yüksektir. Eline sağlık iyi çalışma olmuş. Led display voltmetre BAS ve Hex dosyaları altta alabilirsiniz. Mutlaka segment led displayi ortak anod olması gerekiyor. Ortak katod olanı alırsanız devre şemasına ters düşer, led display çalışmaz.


V olarak ortak bağlantı yapılmıştır. Bir devrenin veya devre elemanlarının direncini ölçmek için. Herhangi bir devrede veya kabloda arıza kaçak olup olmadığını anlamak için.


Voltmetre devresi

Devreyi bir ölçü aleti gibi kullanabileceğimiz gibi güç kaynağına bağlayarakta kullanmanız mümkündür. Devrenin yapılmasındaki amaç akım ölçmektir. Girişteki bir direnç üzerinden ölçülecek akım geçirilmektedir. Direnç üzerinde oluşan gerilim değerleri baz alınarak tasarım gerçekleştirilmiştir. V ile DC 0-10A değerleri arasında çalışan elektronik devre veya cihazların çıkışınıza bağlayacağınız bu ürün ile hem voltaj hemde amper verilerini anlık olarak görebilir ve bu sayede istediğiniz elektronik cihazınızın gücünü hesaplamanız daha da kolaylaşacaktır.


TL 2TL (13) colorsmobile 100. Hiçbir analog voltmetrenin ve analog ampermetrenin iç direnci sıfır değildir. Multimetreler analog multimetreler ve dijital multimetre olarak iki çeşittir. Aynı anda hem volt ve amperi gösterir.


Aşağıda basit bir yük devresi gösterilmektedir. U pil gerilimi I akım ve R devre direncidir. Bu devre de gerilimi ölçmek için Yapılması gereken öncelikle uygun kademenin seçilmesidir. Uzaktan Kumandalı Anahtar Devresi Eyl Yorum Yok. Sınıf Fizik Elektrik Çözümlü Soruları.


Aynı gün kargo, taksit seçenekleri ve kapıda ödeme avantajlarıyla hemen satın alın. V ile DC 0-5A değerleri arasında çalışan elektronik devre veya cihazların çıkışınıza bağlayacağınız bu ürün ile hem voltaj hemde amper verilerini. Merhaba arkadaşlar Sitemizde bulunan volt amper ayarlı güç kaynağı ile kullanabileceğiniz, hem gerilimi hem de akımı aynı anda ölçebileceğiniz bir devre tasarladım. Hatta enerji vermeden sarı ve siyah kablo arasını ölçebilirsiniz, kısa devre gözükecektir.


Voltmetre devresi

Sonuç olarak sarı ve kırmızıyı artıya , siyahı da eksiye bağlarsanız güç kaynağınızı kısa devre etmiş olursunuz. Böylece akımın tamamına yakınının potansiyel farkı ölçülecek devre parçasından geçmesi sağlanır. Besleme gerektirmeyen PIC 16F6ile yapılmış 0-30V DC voltmetre Bilindiği üzere, Antrak web gazetemiz paylaşım ana fikri üzerine kurulmuş bir yapıya sahip. Monte edip çalıştırdığımda ise şaşırtıcı bir şekilde 100mV hassasiyet ile kusursuz.


Burada esasen voltmetre değil bit ADC örneği göstermek istedim. Previous Preamplifikatör devresi. Next PIC16F8LCD Adım Ayarlı Step motor. Potansiyel fark “V” sembolüyle gösterilir ve birimi volttur. LCD (Sıvı Kristal Ekran) displey kullanır.


Ampermetre ve voltmetrenin bağlanış şekillerini devre şeması üzerinde çizerek gös-terir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar