21 Ocak 2016 Perşembe

Arduino yağmur sensörü

Hem dijital hem analog çıkış verdiğinden dolayı, farklı sistemlere rahatlıkla uyarlanabilir. Bu projemizde de arduino yağmur sensörü kullanımı ile basit bir uygulama yapacağız. Bu özellikle bazı tarım üreticisi için çok uygun bir projedir.


Besleme voltajı ve toprak bağlantısı yapılarak, sensör çıkış bacağından okuma yapılabilmektedir. Su sensörü anolog olarak çalışan bir sensördür. Su sıvı seviyesi yada yağmur sensörü olarakta kullan. Set içeriği güncellenmekte, setin linkini güncellendiğinde ekleyeceğiz. Aynı zamanda derin olmayan sular için su seviyesi ölçüm sensörü olarakta kullanılabilmektedir.


Bu sensör sıvı seviye, yağmur , ıslaklık sensörü olarak kullanılabilir. Birbirine paralel iletken hatların su ile teması sonucu sensör çıkışından analog bir değer alınmaktadır. Teslimat Bilgisi: TL. Mağazaya özel 1TL ve üzeri Ücretsiz Kargo. Bu sensör yağmur ve su damlası sensörü olarak kullanılabilen bir üründür.


En geç Şubat Çarşamba günü kargoya verilir. Algılama yüzey alanı daha geniş olan yağmur sensörü arıyorsanız tıklayın. Sensör kullanımı oldukça basittir. TIKLA WHATSAPP İLE SİPARİŞ VER.


Whatsapp üzerinden sipariş verebilirsiniz. Bu modül ile havanın yağış durumunu tespit edebilirsiniz. Modülün dijital çıkışından yapmur yağıp yağmadığını, analog çıkışından ise yağmur miktarını da ölçebilirsiniz.


Arduino yağmur sensörü

KULLANIMI: Vcc pinini 5V bağlayın. Bugünkü projemizde arduino ile yağmur sensörü kullanımını öğreneceğiz. Başka kaynaklarda sıvı seviye sensörü denilebilir, ama bu sizi yanıltmasın çünkü bu sensör sıvı seviyesini değil sadece üzerinde biriken sıvı oranına bakarak analog bir değer üreten sensördür yani sıvı seviyesi kontrolü için uygun değildir. Vade farksız taksitler KOYU renkte gösterilmektedir.


Devremiz aynı şekilde kurulmaktadır. Open-source electronic prototyping platform enabling users to create interactive electronic objects. Sonra dijital işaret ve AO çıkışına dönüşür. Bu arabaların öncamında orta üstte bir yağmur sensörü vardır ve bu sensör yağmur yağdığını algılayarak sileceği çalıştırır.


ARDUINO – SHARP KIZILÖTESİ MESAFE SENSÖRÜ UYGULAMASI. Yağmur sensörleri , üzerlerinde su düştüğünde bağlı olduğu kontrolcüye bilgi sinyali gönderirler. Joistik İle Servo Motor Kontrol Uygulaması( arduino joystick servo control) Bunlar da İlgini Çekebilir. Bu bilgileri kullanarak sulama projesi fikrini paylaştık sizlerle eğer aklınızda farklı bir proje varsa orda da kullanabilirsiniz. Arduino ile HC-SRUltrasonik sensör kullanım.


Normalde su sensörü olan bu sensör , yağmur sensörü olarak da geçer. LED ışık veriri, buzzer sesli uyarır. Yağmur olduğunda LCD ekranda SAĞNAK YAĞIŞLI ROLE AKTİF bilgisi yazar. Yağmur yok iken LCD ekranda YAĞIŞ YOK ROLE-PASİF bilgisi yazar. LED sönüktür ve sesli uyarı olmaz.


Toprağın suya olan ihtiyacına göre toprağı sulamakta ve gerekli olan suyu yağmur suyundan karşılamaktadır. Bunun için yağmur suları bir depoda toplanarak su birikimi yapılmaktadır. DHTSıcaklık ve Nem sensörü özellikle akıllı ev sistemleri gibi projeleriniz için önemli bir sensör ve bu yazımızda DHT11’i ele alacağız. Analog olarak çalıştırdığım yağmur sensörü var ben yağmur miktarına göre servonun çalışmasını istiyorum sağanak yağmurda çalıştı ama normal yağmur yağarken çalıştoramadım iki kodu nasıl ayarlamalıyım.


Yağmur damlaları direnç kutumuzun üstüne düştüğünde Trve Trdarlington transistör geçirkenlik kazanır. Burada 5entegresi sabit ses sinyali çıkışı. Raspberry Pi Modelleri Raspberry Pi Aksesuarları Raspberry Pi Kitleri Başlangıç Kitleri.


Hocam merhaba bildiğim bu sensör seviyesi ölçüyor. Elinizdekine sensör için şu şekilde kod yazarsanız çalışacaktır. Tel kısımlar çıplak olmalı. Yağmur yağdığında çatı açılsın diye servo motoru ile 1derece arasında dönsün istiyorum.


Tüm Satıcılar Toplam satıcı bulundu. Bazı yerlerde sıvı seviye sensörü denebilir, ancak sadece üzerinde sıvı oranına bakarak analog bir değer üreten sistemdir. Kategorimizde yapılacak uygulamaların ilk objeleri olan sensör çeşitlerini en avantajlı fiyatlarla bulabilirsiniz. Mesafeli Satış Sözleşmesi.


Arduino yağmur sensörü

It runs on Windows, Mac OS X, and Linux. The environment is written in Java and based on Processing and other open-source software. Su seviyesi yada yağmur sensörü olarakta kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar