2 Ekim 2015 Cuma

Arduino ile yapılabilecekler

Bugün Arduinoyla yapılabilecek projeleri inceleyeceğiz. Fırsat ve imkan buldukça bu projeleri yapıp nasıl yapıldığını yayınlamaya çalışacağım. Arduino ile neler neler yapılabileceğine hep beraber göz atalım. Bu gerçekten çok kapsamlı bir konu çünkü yapılabilecek şeylerin sınırı sizin hayalgücünüz. Bu yapıda loop() ve setup() nesnelerimize benziyor.


Arduino ile yapılabilecekler

Harcanacak zaman, harcanan o zamanda alternatif olarak ne yapılabileceği ve onun getirisinin ne olacağı vs. Arduino ’yu bilmek bize neler kazandırır ve onunla neler yapabiliriz. Arduino robotlar, insansız hava araçları (drone), akıllı ev otomasyonu projeleri gibi alanlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Aklınıza gelen hemen her çeşit projeyi Arduino kullanarak gerçekleştirebilirsiniz. Kendi Robotun Yap projelerimizin bu bölümünde arduino ile yapay zeka tabanlı konuşan robot yapacağız.


Daha önceki projelerimizde telefondan sesli komutla kontrol ettiğimiz robotumuzu yapmıştık. Bu sayede robotunuz sizinle konuşacak. ARDUİNO harika bir sistem! Hem de çok kolay bir şekilde. Gerçekleştirdiğiniz projelerde birden fazla Arduino kullanmanız ve bunlar arasında veri iletimi yapmanız gerekebilir.


Bu projemizde iki Arduino arasında çok basit veri iletimi gerçekleştirecez. Yazdığım program accelerometer sensörden eksen verilerini alıp bunu PWM değerine dönüştürerek bluetooth ile mcu ya gönderiyor. Mcu da aldığı veriyi pwm çıktısı olarak kullanıp motorları kontrol ediyor. Ekran görüntülerine bakın, en son müşteri incelemelerini okuyun ve Arduino IDE için derecelendirmeleri karşılaştırın.


Benim sorum arduino ile akilli ev projesi yapiyorum ve android ile yazdigim uygulamada sicaklik buttonuna bastigim zaman telefonuma sicaklik bilgisi mesaj olarak gelmesini nasil yapacagim. Bu uygulamayla yapılabilecekler Tüm dosyalarınıza, çevre birimi cihazlarına, uygulamalara ve programlara erişim sağlayın. Ielev okullari aracılığı ile. Arduino kartları ile yapılabilecek uygulamaların pek çok yönleri mevcuttur.


Ev Arkadaşlarıyla Yaşadıkları Komik ve Tatlı Anları Paylaşarak Hepimizi Eğlendiren Kişi. Arduino gibi robot yapabilir, normal bilgisayar gibi kullanabilir, veya televizyona bağlayarak videoları indirmeden izleyebilirim. Eğer arduino ile internet bağlantısı yapmak istiyorsanız arduino için tasarlanmış wifi ve ethernet shield’lar bulunmaktadır. Arduino Uno ile çeşitli projeler yapılabileceğinden bahsettik. Böylece sitemizdeki ve kanalımızdaki içeriklerden de yardım alabilirsiniz.


El hareketimize göre ses değişimleri üreten Theremin benzeri bir alet yapmaya çalışacağız. Devre istenildiği gibi geliştirilebileceği gibi. Ethernet modülümüzü başarılı bir şekilde internete bağladığımıza göre, bu modül ile yapılabilecek projelere bakalım. Bu program üzerinde ufak değişiklikler yaparak ortam sıcaklığını tweet atan bir devre kurabiliriz. Bu kitapta arduinonun komutları ve bu komutlar ile yapılabilecek işlemler detaylı bir şekilde aktarılmıştır.


Arduino ile yapılabilecekler

Ayrıca kitapta yer alan temel elektronik bilgileri ile de bu yöndeki eksiklerinizi kapatabilir, kendi arduino projelerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Kitabı indirmek için tıklayınız. Başlamak için ihtiyacımız olan şey tabii ki bir Arduino. If you want to get involve click one of these buttons! Programlanabilir bir akıllı saat olarak karşımıza çıkan watchX, Arduino ve Scratch desteği sayesinde dikkatleri çekiyor.


Kısacası watchX ile yapılabilecekler tamamen kullanıcısının hayal gücüne kalmış durumda. Arduino İle Yapılabilecekler Kolay bir ekilde çevresiyle etkileime girebilen sistemler tasarlanabilir. Arduino kütüphaneleri ile mikrodenetleyiciler kolaylıkla programlanabilir.


Açık kaynaklı bir gelitirme platformudur. Bu yazımızda sizlere Ses Komutları ile Kontrol Edilebilen Robot Projesi Yapımından bahsedeceğiz. Kanalda adet proje mevcut. Yeni başlayandan ileri seviyeye kadar bir çok arduino projesine bu kanal altından ulaşabilirsiniz.


Arduino mikro kontrolcü hazır devresi ile yapılabilecek bir fotoğraf ekipmanı. Off Topic Her türlü paylaşım ve sohbetin yapılabileceği serbest alan. Sayfa Toplam Sayfadan: 1:. Yada Akıllı bir ev yapabilirsiniz.


Yapılabilecek uygulamalar arasında oldukça basit olanların yanında step motor sürme (adım motor),. Bu kapsamda sizlere yol gösterme ve fikir verme amacıyla hazırlamış olduğumuz bu yazı ile Arduino dersleri konusunda araştırma yapıp kendinizi geliştirmeniz için bir nebze destek olmaya çalışıldı. Arduino süper başlangıç paketidir , arduino ile yapılabilecek birçok projeyi yapabilmek için idealdir.


Akıllı Ev Sisteminin Yapılabilecekler Akıllı ev sistemleri teknolojik geliúmeler ve insanların bu teknolojiyi en etkin bir úekilde. Aslında bu sorunun cevabı insanların hayal gücüne bağlıdır. Analog ve dijital girişleri vasıtası ile bu bilgiler işlenir, ısı, sıcaklık, nem, ışık ve daha bir çok veri.


Arduino ile yapılabilecekler

MIT App Inventor Android Uygulama Giriş yazısında temel bilgileri verdik. Burada kullanılan fonksiyonlar çoğu projede de kullanılır. LED yerine çıkış veren başka bir elektronik eleman (örn: buzzer) konulduğunda, aynı Arduino programı ile o eleman da çalışabilir.


Klon” olarak tabir edilen ürünler bu şekilde üretilmektedir. Daha uygun fiyatlara Arduino sahibi olmak için CH3çipli Arduino UNO gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar