Koruma prizleri gelen elektrik akımına çok kısa sürede reaksiyon gösterirler. Ancak milisaniyelerle ifade edilen bu değer, ne kadar düşük ise cihazlar da o kadar daha güvenli olur. Bu değer ise size prizin akım korumalı ömrünü ifade eder. Jule değeri düşük olan prizler daha kısa sürede akım koruma özelliğini kaybederken yüksek jule değerine sahip olanlar daha dayanıklıdır ve daha uzun süre cihazınızı yüksek voltaja karşı koruyabilir.
Cihazınızı yenilemek çok daha masraflı olacağı için akım korumalı priz kullanarak önlem almanız oldukça önemlidir. Akım korumalı prizin temel amacı yüksek voltajı engellemektir ama dalgalanmalara ve gürültülere karşı da koruma sağlar. Elbette tek görevi bu olmayan ürün, gürültülere ve dalgalanmalara karşı da tam bir koruma sağlaması açısından önemlidir. Yüksek voltaj için en ideali akım koruma prizleri. Kesintisiz güç kaynağına gerek yok.
Akinci Ucuz etin yahnisi yavan olur derler. Npower - Npower-- Yüksek Voltaj Koruma Devresi 30TL ile n11. Bizim ülkemizde elektrik akımı sürekli değişiyor. Eletrik gerilim şebeke dalgalanmaları da elektrikli çihazlarımıza zarar veriyor.
Bu durumlarda ani voltaj değişikliklerine karşı akım dengeleyici akım korumalı prizler kullanılması gerekiyor. Voltaj Koruma modelleri, voltaj koruma markaları, seçenekleri, özellikleri ve en uygun fiyatları n11. TL 8TL (3) özodaksaatgözlük 98. Voltaj korumalı priz olarak da adlandırılan akım korumalı priz , voltaj dalgalanmalarında elektronik cihazların iç ünitelerinin zarar görmesini engelleyen, kabloya gelen elektrik akımını dengeleyen prizlerdir.
Esas olarak akım korumalı prizler , yüksek voltaja karşı bir dengeleme ve koruma içerirler. Joule değeri prize gelen yüksek voltajda kaç birime kadar dayanabileceğini belirtir. Satın alacağınız prizler de joule değeri ne kadar yüksek olursa o derece yüksek voltaja dayanıklı olacaktır.
Akım Korumalı Priz (Enerji Koruma Prizi ) Ayrıntıları. GDT, ürünlerde MOV elemanlarıyla birlikte enerji hattı korumasında ve anten hattı korumasında kullanılır. TL civarında satın aldığım akım korumalı prizi video eşliğinde söktüm ve içerisinde ne olduğuna baktım. Aslında sandığımız gibi koruma yapmadığı kanaatindeyim.
Elektrik kesintisi sırasında prizleri fişten çekmek gerekir mi? Bir diğer nokta ise jule değeridir, bu değer prizin yüksek voltajda kaç birime kadar dayanabileceğini belirtir. Akım koruyucu priz alırken öncelikle ne kadar koruma istediğimize göre maliyetin değişeceğini hatırlatalım.
Alacağınız akım korumalı prizde , Jule değeri yüksek olursa prizin kullanım ömrü uzar. Yani özetlemek gerekirse akım korumalı prizler cihazlarınızı yüksek voltaja karşı korur demek en doğru söylemdir. Son teknoloji ürün devleri, en hassas elektronik ekipmanlar için yüksek güvenlik ve kullanım rahatlığı için geliştirilmiştir. Ani voltaj yükselmelerine karşı korur ama Türkiye de asıl sorun frekans düşmesidir(Hz te sabit tutamıyoruz reaktif ten dolayı). Bazen lambaların ışığı kısılır,ışığının titrediğini görürsünüz ya işte o frekans düşmesidir ve kullanılan cihaza göre voltaj dalgalanması kadar tehlikeli olabilir.
Piyasada birçok çeşiti mevcut. Eğer evinizin sayaç girişinde kaliteli Aşırı Akım Rölesi mevcut ise buna gerek olmadığını düşünmekteyim. Prizde ki cihazları yüksek voltaja karşı koruma altını alır ve cihaz hasarlarının da önüne geçer. This feature is not available right now.
USB Çıkışlı 3lü priz sizlere bütün cihazlarınızı aynı anda kullanma,şarj etme imkanı sunmaktadır,Otomatik cihaz tanıma sistemi estetik ve şık tasarımı vardır. Estetik Akıllı Tasarım ve Yüksek Teknoloji ile Üstün Performans için Özel Üretilmiştir. Klasik prizlerden görüntü olarak hiçbir farkı olmayan doğrudan akım koruyucu prizler , biraz daha geniş ve büyüktür. Bu hasarları engellemek için de çeşitli koruma yöntemleri mevcuttur.
Bu yöntemlerden birisi de akım korumalı priz çeşitleri kullanmaktır. Aşırı gerilim dalgalanma komponentleri ani güç yükselmeleri veya yüksek voltaj sebebiyle zarar görürse aşırı. W maksimum güce sahip olan prize bir ütü, kettle, kaynak makinesi vb yüksek voltaj çeken cihazlar bağlarsanız priz sigorta atarak gücü tamamen kesecektir. Yani kullandığınız priz kadar o prize bağlanan cihazlar da önemlidir.
Daha yüksek voltaj zıplamalarına karşı korunaklı olduğunu okumuştum. Bazenleri saniyelik gidip geliyor ve akım koruyucu priz aşırı gelen voltajları engelliyor. Yalnız burada bir ayrım yapmamız gerekiyor.
Yani normalden düşük gelen voltajlara karşı bir teknik aksam içermedikleri için müdahalede bulunamazlar. Ancak akım korumalı prizler içerisinde bulunan sigorta gibi çeşitli ek özellikler ile yüksek voltaj geldiği anda elektrik enerjisinin cihaza iletilmesini engeller. Böylece prize takılı olan cihaz bir anda yüksek voltaja maruz kalarak hasar görmemiş olur. Bu gibi durumlarda oluşacak hasarları önleyebilir. Büyük ihtimal kullanmazsınız diye düşünüyorum.
Sanırım yüksek voltaj problemi var. Gelişen teknoloji, hayatımızın hemen hemen her alanında yer alıyor. Regülatör mü akım korumalı priz mi? Benim bildiğim akım korumalı priz yüksek voltajda koruyor. Elektrik dalgalanmaları, voltaj düşüklüğüne karşı koruması yok.
Eğer yüksek voltajdan kaynaklanan problem varsa devreye girer. LED tv gibi pahalı araçlarda fazlaca kullanılıyor. Telefon, Coax ve ağ Korumalı 230V.
Donanımınızı elektrik dalgalanmalarından ve ani voltaj yükselmelerinden kaynaklanan hasardan korumak için ideal bir çözümdür. Ups elektrik gittigınde bir süre daha cihazınızı calıstıren bir tür bataryadır. Bu sebeple arızalanmalarını engeller.
Akım koruma özelliği sayesinde elektrik ile çalışan cihazlarınızın şebeke elektriğindeki dalgalanmalardan olumsuz etkilenmesini önler, cihazlarınızın kullanım ömründe dalgalanmalar sebebi ile oluşabilecek kısalmalarin önüne geçer.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.