28 Ocak 2020 Salı

Step motor sürücü entegresi

Step motor sürücü entegresi

Shield üzerinde adet L298P motor sürücü entegresi mevcuttur. L2H-köprüsü kullanmaktadı. TL Vergiler Hariç: 332TL. Alışveriş listeme kaydet.


V-46V arasındaki iki motoru sürmek için hazırlanmış bir motor sürücü kartıdır. Kart üzerinde L298N motor sürücü entegresi kullanılmıştır. A DC motor veya adet 2A step motoru sürebilir. Bu devrede 5osilatör olarak kullanılmıştır.


BD1biploar transistörler kullanılmıştır. Sumo, mini sumo, çizgi izleyen robotlarda ve çok çeşitli motor kontrol uygulamalarında kullanılabilir. DC motorlardan ayrı olarak step motor kontrolüne de imkan sağlamaktadır. Her iki kanalda amper akım vermektedir.


PLC ile sürülmesi becerisinin kazandırıldığı öğrenme metaryalidir. YETERLĠK Adım motoru , sürücü devreleri ve PLC kullanarak adım motorlarının denetimini öğrenmek. H köprüsü bulunup birçok alanda kullanılabilir. Lojik sinyal seviyesi uygulandığında motor sürücüler aktif, Lojik sinyal seviyesi uygulandığında ise motor sürücüler pasif konuma geçecektir. Eğer uygulamamızda motor hız kontrolüne ihtiyacımız yok ise, o halde izin uçlarını Vcce bağlarsak mikrokontrolcümüzden adet pini kurtamış olacağız.


Motor voltajı 6-15V arası kullanılabilmektedir. Arkadaşlar merhaba elimde bipolar step motor var. Onu l2entegresi ile rahat sürebiliyorum.


Ayarlanabilir akım kontrolü size yüksek çözünürlüklü step oranları elde etmenizi sağlar. Otomatik Akım Sınırlama Modu (Hızlı Sınırlama-Yavaş Sınırlama) Motor Voltaj Aralığı:8. Entegre ile uğraşmak istemezseniz hazır step motor kartları mevcut bağlantı yerlerinden jumper ile çıkış alıp hiç devre kurmadan çalıştırabilirsiniz.


Step motor kontrol devresi, motorun dönüş hızını ve dönüş yönünü kontrol eden bir devredir. Devremizdeki 5entegresi , osilatör görevi yapıp adım düzenleyici görevini potansiyometre. Bu yazımda ise araba projemde kullandığım motor sürücü entegresinin nasıl kullanılacağını anlatacağım.


Motor Sürücü Elektronik Kartlar Hobi Devreleri Kendin Yap Kitleri. V uyguladıgımızda, karşısındaki bacak toprağa ulasacaktır. Bu ikili ile pratik bir step motor sürücü yapabilirsiniz.


Bu entegre de toplam adet bacak bulunmaktadır. STEP MOTOR VE SÜRÜCÜ SETİ. Step motoru kontol etmek için sadece mikroişlemcinizin SPI arayüzü yeterlidir. ADC ve bir adet anahtar girişi bulunmaktadır. DC Motorlar Step Motorlar Servo Motorlar AC Motorlar Lineer Motorlar Selenoid Bobin - Valf Titreşim Motorları Drone Motorları Encoderli Dc Motorlar Hava ve Sıvı Pompaları Fanlar Özel Motorlar Aktüatörler Dişli Kutuları Robot Kitleri.


Sürücünün akım sınırlaması, yüksek akım koruması ve farklı mikrostep çözünürlüğü vardır. Bu gönderdiğimiz palsları motor sürücü entegresi lojik olarak tersleyerek step motora aktaracak. Böylelikle de motorun dönmesini sağlanacaktır. Ayrıca step motorların bipolar ve unipolar olmak üzere iki çeşidi mevcuttur. Arduino kullanarak bunu yapmak daha kolaydır.


Step motorların adım sayıları belirtilirken derece ile ifade edilir. Bu step motorun her adımının derece olduğu anlamına gelir. Bu adımlar, motor çeşitlerine göre çeşitli derecelerde olabilir.


Step motor sürücü entegresi

A ile 7mA arasında ayarlanabilmektedir. A çıkış akımıyla kontrolünü sağlar. Ve bu shield DC Motor , Servo Motor , Step Motor girişine sahiptir. Bu yönüyle de L293D entegresi ile karşılaştırıldığında çok güçlüdür. Motorların hız ve yönlerini birbirinden bağımsız olarak kontrol edebilirsiniz.


Boşta dururken tiz bir ses geliyor pwm ile sürdüğü için onun frekans ve dutycycle ile orantılı sleep moda alınca ses kesiliyor ama bu seferde sargılarda akım olmadığı için sistemi tutmuyor. Bu sesten kurtulmak mümkün değil gibi ama en azından. L2step motor kontrol entegresidir, Girişine uygulanan adım ve dir sinyalleri ile çıkışında adım motor faz sinyallerini üretmektedir.


Step motor sürücü entegresi

Entegre full- step , half- step ve wave-drive modlarında çalışabilmektedir. L 298N motor sürücü kartı da ihtiyaçlarımızı bu noktada karşılamamıza yardımcı olmaktadır. Bu örneğimizde pic16f877a üzerinde bipolar step motor sürülecektir. L298N modülü kullanılmıştır.


Bipolar step motorlar uçlu ve kutupludurlar. Ses Entegre ve Modülleri (10) Kablosuz Haberleşme (28) Sensörler (56) Pcbler. Low-pressure shut-off, overheating and over-current protection circuit parking to ensure optimal performance.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar