8 Kasım 2019 Cuma

Peltier ile soğutma

Peltier ile soğutma

Yıldız Fırsatlar Tüm Kampanyalar Cadde Yurt Dışı Alışveri. Selam, 4watt peltier kullanarak bir çeşit araç soğutma (klima) sistemi yapmak istiyorum sistemin çalışması şöyle olacak bakır bir kap a su dolduracağım bu kap ın altına da peltieri yerleştireceğim peltier bu kaptaki suyu soğutacak. Baya geç oluyor ama size peltieri açıklıyım, peltier bir soğutma sistemi değildir üzerinden geçen elektrik akımını kullanarak yüzeyleri arasında ısı transferi yapar ve bu süreçte ısı üretir. Piyasada bulunan laptop soğutucularını pek beğenmiyorum anca derece soğutabiliyor sistemi bunun için peltier destekli bir soğutma yapmayı düşündüm. Ben 12v ve 5a verdiğim peltier de ilk önce gayet iyi bir soğukluk gördüm ardından alt tarafın ısınmasından üst tarafta ısınmaya başladı.


Daha sonra altta alüminyum ve fan ile soğutma yaptığımda daha uzun süre soğuk oldu. Eğer tam bir soğutma sağlanırsa suyu bile dondurabilecek bir soğukluk verecektir. Unlimited DVR storage space.


TL 2TL (11) candagrup 97. Necip Fazıl Bulvarı Keyap Sitesi No:JBlok 1A Y. KARŞILAŞTIR (0) OPSİYONLAR. HAKKIMIZDA MÜŞTERİ YORUMLARI İLETİŞİM. PELTIER ) ısıtma soğutma. TL 3TL (29) robotekno 100.


Ancak Buz Atma Olayı Biraz Can Sıkıyor. Bu Şekilde Bi Proje Gördüm. Maksimum sıcaklık farkı, Q = durumunda elde edilebilmektedir (1=A, AT=70°C). TL Vergiler Hariç: 163TL. Karşılaştırma listesine ekle.


Sistemlerin yüksek ısıtma ve soğutma oranları ve güvenilir reolojik ölçümler için temel olan mükemmel sıcaklık doğruluğu özellikleri vardır. Akım, iki iletkenin bağlantılarından aktığı zaman bir tarafta ısı uzaklaştırılır ve soğutma gerçekleştirilir. Diğer tarafta ısı biriktirilir ve sıcaklık artışı meydana gelir.


Bunların yaklaşık kadarı endüstriyel klimalar, yarı iletkenler. Not: Paket soğutma plakasını içermez! Artı ve eksi uçlarına 12v bağlantısını yaptıktan sonra peltierin bir tarafı ısınır bir tarafı soğur. Isınan tarafına bir alüminyum soğutucu takarak soğuyan tarafın daha fazla soğumasını sağlayabilirsiniz.


Tıbbi cihaz teknolojilerinde, CPU soğutma işlemleri, Oto buzdolabı vs yaygın bir kullanım alanı vardır. Kullanım alanları: ) Oto buzdolaplarında kullanılır. Buzdolapları yapı itibari ile motor ile çalışırlar ve portatif değillerdir. Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır.


Fakat peltier teknolojisinin gelişmesi sonucu portatif buzdolaplarıda yapılabilmektedir. Diğer fiyatı ve özellikleri, Bilgisayar kategorisinde. Bir taraftan aldığı ısıyı diğer tarafa pompalıyor.


Pompalanan tarafın sıcaklığı artıyor buradaki ısı uzaklaştırılmazsa peltier görev yapamıyor. Tekne içi soğutulurken peltierin ısınan tarafı deniz suyu ile soğutuluyor. Bu nedenle güçlü bir doğru akım kaynağı kullanmalısınız.


Peltierin en verimli kullanımı denizcilikte. Mini araç içi dolaplar gibi. Taşınabilir buzdolaplarında, otomobil soğutucularında ve bilgisayar soğutma sistemlerinde kullanılır. Termoelektrik sistem ise elektrik enerjisi ile ısı enerjisinin birbirleri arasındaki dönüşüm.


Temel ısı formulü=kütlexısınma ısısıxsıcaklık farkı, litrelik kovayı derece ısıtma ya da soğutma için kcal enerji ihtiyacımız var, 1kw=8kcal olduğundan yalıtım mükemmel olduğunda watt enerji ile saatte soğutma veya ısıtma yapılabilir. Burada T sembolü sıcaklığı , I ise uygulanan akımı göstermektedir. Bunu iki sistemi bir arada kullanarak uygulayacak çok kişi olacaktır umarım. Yazınızı okuduktan sonra ben iki tane alıp uyguladım.


Peltier ile soğutma

Yaz geliyor, ev de soğutma dert olacak. Evdeki mevcut kaorifer sistemini ısıtmak ya da soğutmak için bir ürün tasarladım. Biraz maliyetli olacak ama hem pratik hem de küçük olacak. Ki bu konuda uğraşmaya değer mi, değmez mi, karar vereyim.


Ayrıca küçük boyutlu ve uygun şekle sahiptirler. Diğer bir avantajı da, soğutucu akışkanlara ihtiyaç duymamasıdır. Seramik, ısıl olarak iletken, elektriksel olarak yalıtkan özellik sağlar. Herkese iyi geceler arkadaşlar. Bu zamanda yazıyorum ama kusura bakmayın.


Peltier ile soğutma

Bu cihaz verilen elektrik akımına bağlı olarak bir yüzü ısınan bir yüzü sağuyan bir cihaz ve farklı türü var. Yarıiletken soğutucular yarı iletken teknolojileri ve elektronik montaj teknikleri de içeren katı hal soğutma biçimidir. Onlar modüler cihazlar, montajı ve kullanımı ve çalıştırmak için basittir.


Soğutma bölümüne çekilen hava alimümyum soğutucunun yapraklarından geçerek soğur ve hava buzdolabının alt taraflarına geri verilir. Bu şekilde buzdolabı içerisinde konveksiyonel bir hava akımı olması lazım. Dolayısıyla peltier ile çok düşük sıcaklıklara ulaşmak istiyorsak sıcak yüzeyi, çok iyi soğutmak zorundayız.


Peltier ile soğutma

Aksi halde peltier yanar. Teknolojileri ve elektronik montaj teknikleri hem birleştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar