17 Temmuz 2015 Cuma

Dc motor kontrolü

Dc Motor Kontrol modelleri, Dc Motor Kontrol çeşitleri ve markalarını uygun fiyatları ile satın alın. Bu yüzden motorları sürmek için çıkışlarını yükseltmek gerekir. Bunun için transistör ya da özel motor sürücü entegreler kullanılır. Enkoderli motor olması, yalnızca konum kontrolü uygulamalarında işinize yarayacaktır, onun haricinde standart bir DC motor gibi sürebilirsiniz. DC motorun hız kontrolünde DC motorun hız kontrolünde iki yöntem kullanılır.


DC MOTOR HIZ KONTROL TEKNİKLERİ. Birincisi gerilim kontrolü , ikincisi ise faz kontrolüdür. Gerilim kontrolü şekilde gösterildiği gibi mikrodenetleyiciye ihtiyaç duyulmadan ayarlı bir güç kaynağı ile yapılmaktadır. Butonla ileri, geri ve stop.


Rampa ve hız limit kontrolü , hata çıkışı. PWM DC Motor Hız Kontrol Devresi Motor Hız Kontrol 12V-40V 10A. TL 3TL (13) robotekno 100. TL (5) ÖZDEMİRPAZARLAMA 100. Eğitici Deney Motoru - 3V - 6V DC Mini Motor - Elektrik Motoru.


Dc motor kontrolü

DC motorlar uçlarına uygulanan DC gerilim ile çalışır. Uygulanan gerilimin değeri değiştirilerek motorun hızı ve kutupları değiştirilerek motorun yönü ayarlanır. Arduino eğitimlerimizin bu bölümünde arduino ile dc motor nasıl sürülür ve bu motorun hız kontrolü nasıl yapılır bunu göstereceğiz.


Motor gibi cihazlar Arduino üzerinden direk olarak çalıştırılamazlar. Arduino’ nun verdiğinden daha fazla akıma, gerilime dolayısıyla güce ihtiyaç duyarlar. DC motor hız kontrol yöntemleri nelerdir ve bunlar nasıl yapılır şeklinde her insan düşünmüştür(en azından elektronik’e ilgi duyan). Bu hız kontrolünün mantığıyla beraber yöntemlerinin neler olduğunu hep beraber göreliMotorlara ihtiyacı olan sistemlerin çoğunda hızın ayarlanması ve denetimi oldukça önem arz eder. Genellikle besleme gerilimi motor gövdesinde yazar.


Bunlardan birincisi sürücüye gelen ac akımı, dc motorun çalıştırılması için gerekli olan dc akıma çevirmek ikincisi ise hız ya da tork kontrolü ile motora yol vermektir. Medel Elektronik DC Motor Hız kontrol hız sistemleri, KW dan 3KW ya kadar üretmektedir. DC motor sürücülerimiz , şönt motorlara göre dizayn edilmiştir. DC sürücü üretimi yapılmaktadır. DC motorun ileri veya geri dönmesinin yanında, dönme hızını da Arduino üzerinden kontrol edeceğiz.


Arduino pinlerinden verilebilen akım motorları çalıştırmak için yeterli olmamaktadır. DC servo motor genel olarak “elektronik hareketli denetleyiciler ”denilen dc servo sürücü ile kontrol edilirler. Servo sürücü, servo motorun hareketini kontrol eder. Servo kontrol edilen büyüklükler çoğu zaman noktadan noktaya konum kontrolü , hız kontrolü ve ivme programlamasıdır.


Dc motor kontrolü

Vardır yadım edecek olan birileri ve nereden başlasam derken vaz geçiyordur belki. Dc sürücüler içlerinde temel olarak iki işlem gerçekleştirirler. Olmayan devreni bir masaya yatıralım , devrenin bir kontrol bir de güç bölümü olmalı , kontrol için pic kullanacaksan uygun bir seçim yapmalısın, sonrada program yazacaksın.


Benim pwm ile dc motor kontrolü (hız ve yön kontrolü ) yapmam lazım fakat bunu pic kullanmadan yapmam lazım. Motor kontrolü , DC motor ile mikrodenetleyici arasına yerleştirilen motor sürücü entegresi -ve devresi- ile sağlanır. Sistem şeması grafikteki gibi olacaktır: Kontrol entegresine göre değişiklik gösterebilse de, çoğunlukla kullanılan bağlantı yapısı yukarıdaki gibidir.


Yukarıdaki sonuçların incelenmesi, lead kompansatörünün gerektirdiği kontrol çabalarının, tipik bir DC motor için yaklaşık 150volttan daha yüksek olduğunu göstermektedir. Sonuç olarak “Lag” kompansatör “Lead” kompansatöre göre daha yavaş cevap vermiştir. Son gezdiğiniz ilanlar listeniz boş.


Favori Aramanız Bulunmamaktadır. Siemens, AC motor hız kontrolü teknolojisinde yaptığı atılımlara yeni bir tanesini ekledi. Sinamics AC motor hız kontrol cihazları ile elektrik motorlarınızı kullanımı kolay, pratik, güvenli ve verimli bir şekilde istediğiniz ölçüde kontrol edebilirsiniz. P:çift kutup sayısı hız kontrolü için frekansı veya kutup sayısını değiştirmen gerekir. Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz.


Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Aynı Gün Teslimat: Siparişiniz aynı gün içinde adresinize teslim edilir. Bu çalışmamızda potansiyometre kullanarak sadece iki adet bağlantı kablosu olan Dc motor kontrolünü sağlamaya çalışacağız. Brushless Dc motor gibi sinyal girdisi olmadığı için motora gelen voltajı değiştirerek kontrol etmeye çalışacağız. Bunu yaparken potansiyometre ve transistör baş aktörlerimiz olacaklar.


Motor hız kontrolü , motora verilen gerilim ile ayarlanır. Seri DC motorun dönme hızını artırmak için düşük bir direnç, seri alana paralel olarak bağlanır. Hızı düşürmek için de, armatür ve seri alana harici bir direnç seri olarak bağlanır. Böylece empedans artacağından çekilen akım azalacaktır.


Bu projede, Arduino ve L298N Motor Sürücüsünü kullanarak bir DC Motorun nasıl kontrol edileceğini göreceğiz. Bir DC Motoru kontrol etmenin farklı yolları vardır, ancak L298N Motor Sürücüsü kullanarak bu işi Arduino ile basit ve çok kullanışlı bir biçimde yapabileceğiz. Halbuki AC motorların üretim ve amortisman giderleri azdır.


Piyasada küçük ve orta güçte motor kontrolü için çeşitli tümleşik devreler (entegreler) mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar