21 Ocak 2019 Pazartesi

Park mesafe sensörü

Park mesafe sensörü

Park sensörü uygulaması için mevcut kodları düzenleyerek aşağıdaki kodları kullandım. Buzzer frekansı 7yapıldı. Direksiyon, motor, fren, hareket sistemi ve tekerlek sabitleme tekniğinden araç elektriğine, pnömatiğe kadar, bütün yaygın marka ve modeldeki araçların profesyonel araç tamiri ile ilgili her şeyi bulabilirsiniz. Türkçe yönlendirme yapan park sensörleri sayesinde, geri geri giderken arkada kalan mesafeyi size Türkçe seslendirmeli olarak bildirir.


Park mesafe sensörü

Ayrıca LED ekrana sahiptir, böylece oldukça kolay ve pratik kullanım imkanı sunar. Arka Park Sensörü Türkçe Konuşan Lensli ön Arka (Beyaz lens) Türkiyede İlk Ve Tek (Siyah Beyaz Gri Lens). Merhaba arkadaşlar şimdi sizlerle düşük bütçeli arduino ile bir proje yapalım.


Bu ürün ay garantilidir. Buradaki amacımız günümüz araçlarında olan park sensörü mantığını kullanarak hareket edelim. Belli kademelerle yazdığımız kodumuzda yaklaşan cisme göre hem buzzer hem de led aracılığı ile yaklaşan mesafeyi algılamaya çalışacağız.


Dijital ekran, kablolu-kablosuz, ses ikazlı ya da Türkçe konuşarak mesafe bildirimi yapma gibi özellikleri bulunan park sensörleri , yanlarında verilen montaj araçları ve rehber kitapçıklar ile kolayca montaj edilebiliyor. Peki park sensörleri nasıl çalışır? Aracın ön ve arka tamponlarına yerleştirilmiş, dört önde, dörtte arkada olmak üzere sensörler vardır. Bu sensörler ses dalgalarıyla çalışan park sensörlerdir.


Sensörler hem ses dalgaları üretebilen hem de ürettikleri bu ses dalgalarını alabilen. TÜRKİYE`nin her yerine KARGO ile GÖNDERİLİR. Ayrıca PTT KARGO ile KAPIDA NAKİT ÖDEMELİ gönderilir.


Park mesafe sensörü

Farklı bir kategori seçmek isterseniz “Diğer Kategorileri Göster’i” tıklayabilirsiniz. Arduino ile Basit Park Sensörü Yapım. Bu arduino projesinde delay süreleri olsun hatalar olsun bizi biraz uğraştırdı ama olsun. Geçilen her zorluk bizi bir adım daha güçlendirir #128578; Yorum yaparak, beğenerek ya da kanalımıza abone olarak bizi destekleyebilirsiniz, iyi.


Yeni nesil araçların sahip olduğu teknolojilerden biriside alarmlı park sensörüdür. Biz de bu projemizde HC-SRmesafe sensörü ve buzzer ile kendi aracımız için belli mesafelerde belli frekans ve tempoda ses çıkaran bir cihaz tasarlayacağız. PROJE AMACI: Sürücüler arabalarını park ederken onlara mesafe konusunda bilgi vererek daha kolay bir hareket imkanı sunmak. Deney malzemeleri: adet HC-SRUltrasonic Sensör. Zaten o kadarda pahalı bişey değil, kullanılan sistem klasik bir sistem.


Park mesafe sensörü

Biraz karıştırın,siz dahi yapabilirsiniz. Bunun için mesafe sensörü kullandık. Yeni Mazda park mesafesi sensörleri , park ederken yakındaki engelleri tespit etmenize olanak verir. Bu videoda, sistemin işleyişi ele alınmakta olup, yan yana veya garaja park ederken bu. Bu projede mesafe sensörü 50cm-25cm-10cm mesafelerinde buzzerden farklı sıklıklarda ses çıkarıyor ve farklı ledlere ışık veriyor.


Bu proje mantığı otomobil sektöründe park sensörü olarak kullanılmakta, projenin videolu anlatımı yazımızda. Ayrıca basit bir gösterge ekranı bulunan, otomobil içerisinde göğüs üzerinde her hangi bir alana monte edilen bu gösterge ile çalışan park sensörleri de bulunmaktadır. Aracın temas edeceği nesne ile arasında bulunan mesafe azaldıkça duyulan sinyal sesi aralığı da kısalır. Durmanız gereken noktada ise sinyal sesi sürekli ve aralıksız uyarı verir. Eğer sinyal sesi sabit olarak duyulmaya.


HC-SRbildiğiniz gibi ses dalgalarıyla mesafe ölçen bir sensör ve uygun şartlarda 5-metreye kadar sağlıklı sonuçlar verebiliyor. Park sensörüne sahip bir araç kullanırken, park sensörü yokmu gibi arkayı kontrol etmeniz gerekir. Incelemekte oldugunuz BOSCH marka PARK MESAFE SENSÖRÜ , Mercedes Araçlar için üretilmistir. Vw araçların ekranındaki park sensörü çok güzel, ama mesafeyi gösteren dijital ekranlılar güzel olmuyor.


Sadece ses gayet güzel bence. Kendi aracımda park sensörü yok fakat imid ekranında geri görüş var, park sensörünü aramıyorum hiç. Aşağıdaki resimde temel park sensörü ekipmanlarını görmektesiniz. Bunlar Beyin, mesafe algılayıcı gözler, delik açma aparatı ve mesafe ekranıdır. Sizde Ultrasonik sensör kullanarak kendi park sensörünüzü yapabilir ve bununla birlikte LDR (Light Depented Resistance) kullanarak uzunları otomatik kapatıp kısa farları yaktırabilirsiniz.


Park sensörleri ön yada arka kesinlikle gerekli bir donanım olup, gelecekte bir çok araçta emniyet gereği olarak konulan, abs, snr, hava yastığı gibi olmazsa olmaz standart donanım içinde yer alacaktır. Bu sebeple bir an evvel taktırıp rahata ermenizi tavsiye ederim. Devremizde kullanacağımız HC-SRultrasonik mesafe sensörü ile kodlarken belirteceğimiz mesafelere göre buzzer ötecek ve tıpkı arabalardaki park sensörü gibi mesafeye göre ses verecektir. Araç kullanım sırasında sürücüye en çok katkıyı sağlayan sistem park sensörüdür. Sensörleri ve orijinal pançı ile aracınızın tamponunda orjinal park sensörü gibi duracaktır.


CYCLONE olarak DVD Navigason, Park Sensörü , Geri görüş Kamerası, Oto alarm sistemi, Monitörlü koltuk başlığı, Araç takip sistemi gibi bir çok konuda faaliyet göstermekteyiz. ARDUİNO eğitim hc srkodlama LMmblock mblock ile arduino mesafe park sensörü Robotik servo motor sıcaklık sensör. DERS Park Sensörü Uygulamas.


Hızımızı alamayıp ertesi gün PARK SENSÖRÜ yapmışız. Aynı zamanda fritzing i keşfettik :) Buyurun size Şema, Resimler ve kod :). Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa.


Mesafe Ölçümü, Park Sensörü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar