21 Nisan 2020 Salı

Su seviye devresi

Su seviye devresi

Basit Devreler, Le Ses No comments. Su seviyesi yükseldiğinde Buzzer ötmeye başlar. Kolay basit bir devredir. Bu devre su depolarının yada kuyuların su seviye kontrolünü yapmaktadır.


Bunlar plastik kılıflı iletken çubuklardır. A probu suyun en üst seviyesini belirler. Bu devre herhangi bir su tankında bulunan su seviyesini tespit etmek için tasarlanmıştır.


Devre iki probun sıvı teması ile sinyalin birbirine iletilmesi mantığı ile çalışır, bir nevi yağmur sensörü olarak da kullanılabilir. Kuyu ve depolardaki suyu pompayla boşaltırken yada tam tersi su doldururken seviye kontrolünü en basit bu devre ile sağlıklı bir biçimde yapabilirsiniz. Min probunun altına düştüğünde pompa motoru durur. Max probuna ulaşmasını bekler.


Su seviye devresi

Darlington transistör vardır ve her birinden yaklaşık 500mA kollektör akımı çekilebilmektedir. Sıvı seviye kontrol devresi , kullanılacağı sistem kurulduktan sonra kullanan kişinin yardımı olmadan sistem içindeki sıvı seviye kontrolünü yapar. Merhaba dostlar, iletken sıvı ve iletken tank için bir sıvı seviye ölçüm devresi yapmam gerekmekte. Daha doğrusu şu an hazır kullandığımız sensör yerine kendim yapabilirmiyim diye düşündüm.


Yada seri iletişim ile çalışacak. Aşağıdaki listede verilen elektronik devreleri verilen devre şemasına uygun olarak birleştirdiğinizde su seviye alarmınız hazır olacaktır. Tam benim için tasarlanmış bir devre. Bizde bulunan tonluk su deposu ve havuzların denge depoları bazen kontrolümüzde olmadan taşıyor.


Su seviye devresi

Burada sıvı seviye rölesinin kullanım amacı ile su seviye alarmının kullanım amacı aynı gibi olsada su seviye alarmı daha ucuza mal edilir. Biz de eğer botumuz su almaya başlayacak olursa, bot tamamen batmadan ya da içindeki elektronik aletler devre dışı kalmadan bunu mutlaka bilelim istiyoruz. Bu durumu da uydu takip sistemimiz üzerinden raporlamayı düşünüyoruz. Ayvaz Refleks Camlı Seviye Göstergeleri, ışığın sıvı ve gaz fazlarında farklı olarak kırılması neticesinde su ve buharın refleks camda farklı parlaklıklarda görülmesi esası ile çalışırlar.


Sıvı Seviye Röleli Su Kuyusu Panosu. Konbuyu başlatan ramoli35;. Bahsettiğiniz gibi gerektiğinde termik röle hariç sıvı seviye rölesini devre dışı bırakıp manuel çalışabilir çizdim.


Gerektiğinde yıldız-üçgen olmadan direk üçgen çalışabilmeli dediniz, fakat bu pek tavsiye edilmez. Herbir su seviye switchi nasıl çalışır? Yerleştirilmiş ilgili proba su teması olması halinde o prob ile volt kaynağımız kısa devre olacağından transistörün base ine düşük bir miktar akım akar ve trasistörün emitter ve collector kısımları kısa devre olur ve arduinomuza o bolgeden dijital input olarak bilgi gider.


PBP – 16f6Kaynak kodu. PIC16F873A kullanarak Otomatik Kademeli Kapasitansmetre. Bu kapasitansmetre ile kapasitans ölçerken kapasitansmetrenin genliğini ( kademesini ) ayarlamanıza gerek yoktur. Devre için gerekli dökümanları linkten indirebilirsiniz. Elektronik devre 0-elektronik kronometre devresidir.


Baskı Devre Hazırlama (LDR’li Karanlıkta Çalışan Devre ) Transistörün Anahtar Olarak Kullanılması. Röleler, bir deponun veya kuyuların su kontrolünü yapar. Buhar kazanlarına otomatik su basmak ve boşaltmak gibi sistemler ile endüstrinin her yerinde sıvı seviye rölelerinden görmek mümkündür. Seviye flatörleri su depolarında ve havuzlarda ve birçok yerlerde su seviyesini belirli bir seviyede tutmak için kullanılan elektriksel kontak veren bir kontrol elemanıdır.


Depoda hiç su yokken yani depo boşken sıvı hiç bir proba değmez lcd ekranda depo doluyor yazar ve alt satırda yazar depo boş olduğu için röle çeker ve röleye bağlı pompa vs çalışır. Merhaba Arkadaşlar Üniversite projem olan ultrasonik sensör ile sıvı seviye ölçümü yapmak istiyoruz elektrod metodu ile yapılanlar var sagolsun bizim hoca onu kabul etmedi bu konuyu çözmemiz gerektiğini belirtti şuanda bu projenin herhangi bir verisine ulaşamadım devre şeması isis çizimi olan ya da yapabilecek arkadaş ya da yapan arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi. Su tankına takılarak su seviyesinin limit değere ulaştığını anlamak için kullanılabilen bir sensördür. Suyun en altına gnd bağlantısı yaptığımız prob koyulacak. Saf su , Yağ, Alkol, Etilen glikol, Parafin.


Su seviye devresi

Seviye ölçümü için artık bir çok metod bulunmaktadır. Sıvı elektrotlara ulaştığında elektrotlar ile temas eder ve elektrotlar arasındaki elektrik devresi kapanmış olur. Bu sayede switch çıkışı elde edilir. Kontrol Vanaları Pilot Devre Unsurları. Bu tip seviye sensörleri noktasal seviye kontrolünde kullanılır.


Alıcıyı koyduğunuz seviyeye su yükseldiğinde devre üzerinde ki buzzer ötmeye başlar ve kulllanıcıyı uyarır. Su Seviye Göstergesi : Bu Su Seviyesi Göstergesi projesi, bir üst tankta veya herhangi bir su kabında su seviyesini algılamaya ve işaretlemeye yardımcı olan basit bir mekanizma kullanmaktadır. Hobi amaçlı yapabileceğiniz çeşitli elektronik devre linkleri. Oteller, Fabrikalar, Evler Daireleri, Ticari Kompleksler, Drenaj vb.


En geç Şubat Pazartesi günü kargoya verilir. Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir. Arayüz yardımıyla kullanıcı isterse pompaları manuel olarak çalıştırıp durdurabilmektedir. Pompalarla su deposu arasındaki, bilgisayar arayüzü (PC) ile pompalar ve su deposu arasındaki haberleşmeler kullanılan RF alıcı-verici modüller yardımıyla kablosuz olarak yapılmaktadır.


Teknemin temiz su tankındaki su seviyesini göstermesi amacıyla dizayn ettiğim ve son on senedir sorunsuz kullandığım, entegre, LE direnç ve bir anahtardan oluşmuş son derece basit bir devre. Aşağıdaki devre şemasında ayrıca açıklamayı gerektirecek birşey olmadığı kanısındayım. Plastik seviye sensörleri genellikle paslanmaz malzemenin kullanılamadığı, asitli veya pis su gibi sıvıların seviye ölçümünde kullanılmaktadır.


Manyetik seviye göstergesinin yanına monte edilen seviye sensörü sayesinde hem mekanik hemde elektriksel seviye ölçüm imkanı sunar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar