20 Mayıs 2020 Çarşamba

Yarı iletken

Yarı iletken

Dış etken olmadığı sürece iletken madde değildirler. Normal durumda yalıtkan olan bu maddeler ısı , ışık , manyetik etki veya elektriksel gerilim gibi dış etkiler uygulandığında bir miktar değerlik elektronlarını serbest hale geçirerek iletken duruma gelirler. Bu tür yarı iletkenler , yukarıda belirtildiği gibi ısı, ışık, etkisi ve gerilim uygulanması ile belirli oranda iletken hale geçirildiği gibi, içlerine bazı özel maddeler katılarakta iletkenlikleri arttırılmaktadır.


Bu yüzden yarı iletkenler iletkenlerle yalıtkanlar arasında yer almaktadır. Bu tür yarıiletkenler, yukarıdabelirtildiğigibi ısı,ışık, etkisi ve gerilim uygulanmasıile belirli oranda iletken hale geçirildiğigibi, içlerine bazıözel maddeler katılarak ta iletkenlikleri arttırılmaktadır. Katkımaddeleriyle iletkenlikleri arttırılanyarıiletkenlerin elektronikte ayrıbir yeri vardır. Bazı maddeler kendiliğinden (asal) yarı iletken özelliğe sahiptirler. Yarı iletken güç anahtarlarının ana malzemesi silisyum’dur.


Kanıtlanmış Çözümler Ansys yazılımı çoklu teknoloji düğümleri üzerinde binlerce başarılı entegre devre tasarımında son evreyi sağlamıştır. CMOS ve SiGeC HBT BiCMOS süreçlerini geliştirmekte olan YİTAL, güncel olarak µm CMOS teknolojisini kullanmaktadır. Modern elektronik endüstrisi çok çeşitli yarı iletken materyaller kullanmaktadır.


Transistörler, güneş pilleri ve ışık yayan diyotlar gibi, en modern cihazlar malzeme özelliklerinin sınırlarını zorlamakta ve aşırı derecede homojen kaynak malzemeleri gerektirmektedir. This feature is not available right now. Maddelerin elektriksel iletkenliði, atomlarýnýn enerji seviyelerine baðlýdýr.


Her maddenin, içinde bulunan elektronlarýn serbest hale geçmesi için, o maddeye dýþarýdan farklý enerji seviyeleri uygulamak gereklidir. Bosch Rexroth çeşitli teknolojileri kapsayan ürün yelpazesiyle, elektronik üretimindeki tüm süreç adımlarında sağladığı fonksiyonellik ve kalite ile sektörde liderdir. Uçucu organik bileşenler hem sağlık hem de çevre bakımından zararlı olup, miktarlarının azaltılması gerekmektedir. NPN transistörler N, P ve N yarı iletken maddelerin birleşmesinden, PNP transistörler ise P, N ve P yarı iletken maddelerinin birleşmesinden meydana gelmişlerdir. Ortada kalan yarı iletken madde diğerlerine göre çok incedir.


Yarı iletken

Transistörde her yalı iletken maddeden dışarı bir uç çıkartılmıştır. Fotonika, yarı iletken sektöründe araştırma sürecinizin aşamalarında ya da üretim zincirinizde karşılaşabileceğiniz engelleri en kolay ve en çabuk şekilde aşmanız için kritik yüksek teknolojiler geliştirirken edindiği yılı aşkın teknolojiyi size sunmaktadır. Gerçek bir diyodun yapısını ve karakteristiklerini incelemeden önce, karşılaştırma olanağı vermek amacıyla, ideal diyottan bahsetmekte yarar vardır. Yeryüzündeki bütün maddeler, atom ‘lar dan oluşmuştur. Atom ise ortada bir çekirdek ve bunun etrafındaki değişik yörüngelerde hareket eden elektronlardan oluşmaktadır.


Elektronlar, negatif elektrik yüküne sahiptirler. Valans elektron bir atomun en dış kabuğunda yer alan elektronlardır. Simgesi(Ge), atom numarası 3 atom ağırlığı 76 maddenin hali katı, rengi ise grimsidir.


Zamanla bunların yerini yüzey birleşmeli diyotlar almıştır. Nokta temaslı diyotlar bugün bazı özel alanlarda kullanıldığından özel amaçlı diyotlar bölümünde incelenmiştir. Bir yarı iletken atıyorum silikon atomunda elektronların bulunduğu son yörüngeye valans bant ve bu yörüngenin bir üstündeki geçici yörüngesine de iletken bant denir. Tüm materyaller atomlardan oluşur. Materyallerin atomik yapısı, materyalin elektrik enerjisine karşı gösterecekleri tepkiyi belirler.


Kristalize yapıda olanları vardır. Farklı şehirlerden yarı iletken ürün ve hizmetlerine ulaşabilirsiniz. Sıfır ürünlerin sunulduğu yarı iletkenler arasında diyot ve modül tristör ürünleri ve hizmetleri yer almaktadır. Yarı-iletken sektörü şüphesiz ki yakın gelecekte de büyümeye devam edecek. Bu sektörde müşterilerimiz ile iletişim, onların süreçler ve ürünler için hızla değişen ihtiyaçlarını karşılayabilmemiz açısından çok önemli.


Yarı iletken

Atomlarının son yörüngelerinde adet elektron bulunur. Silisyum ve germanyum en yaygın yarı iletkenlerdendir. IoT (Internet of Things) için özel olarak tasarlanmış open-source gömülü işletim sistemi. Akıllı şehir, akıllı ev ve giyilebilir teknoloji gibi projelerde kullanılabilmesi için gerekli tüm özelliklere sahiptir. Münferit bileşenlerden, yarı iletken endüstrisi için kurulmaya hazır çözümlere kadar.


Mühendishane, Arda Çetin tarafından Türkçe eğitim kaynağı üretme misyonuyla hayata geçirilen bir açık eğitim projesidir. Ayrıntılı bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Tureng Dictionary and Translation Ltd. Kategorilere ayrılmış milyondan fazla sözcük ve sözcükleri farklı aksanlarda dinleme seçeneği.


Yarı iletken

Bunun sonucu olarak yarı iletkende kararlı bir akım oluşmaz. Bu sebeple yarı iletken maddeler, iletken ve yalıtkan maddeler arasında kalmaktadırlar. Yaygın olarak kullanılan yarı iletkenler Germanyum ve Silisyumdur. Günümüz elektroniğin temel taşlarını bunlar oluşturur.


Bunlara ise yarı iletken diyoruz. Basılı veya elektronik bir ortamda izinsiz kullanılamaz veya kopyalanamaz. Yarı İletken Kontaktör Ürün Kodu: AG10. Günümüzde yarı iletken ve LCD ekran üretim ekipmanı, bilgisayarlar, cep telefonları ve düz ekran televizyonlar dahil tüm elektrik ve elektronik aletlerin üretimi için gereklidir. Bu ekipmandaki gelişmeler bilgisayar performansından cep telefonu özelliklerine kadar birçok gelişmeye olanak sağlamakta ve düz ekran TV setlerinin maliyetlerini azaltarak insanların hayatını.


Bu işlemin gerçekleştirilmesine olanak sağlayan birçok farklı fiziksel ve kimyasal yöntem bulunuyor. Ardahan Üniversitesi (ARÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Metal haricinde gaz ve sıvı maddelerde iletken olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar